Seremonien

 

Seremonien skal gi en verdig ramme rundt avskjeden. Ofte er det avdødes tilhørighet til kirken eller andre trossamfunn som setter rammebetingelsene. Både religiøse, humanetiske eller personlige seremonier gir stort rom for egne valg. Vi legger vekt på å etterkomme ønsker fra pårørende og har lang erfaring med å komme frem til løsninger familien kan samles om. Det er også mulig å gjennomføre en begravelse uten en seremoni.

kanebogenkirke_miljøbilder-3.jpg
 

Kirkelig seremoni

En gravferdseremoni i regi av Den norske kirke følger en bestemt liturgi, med faste innslag. Noen av elementene kan skreddersys til avdøde, som for eksempel minnetalen, salmevalg og musikkinnslag. Seremonien ledes av prest.

Livssynsåpen seremoni

I en livssyns nøytral seremoni kan pårørende bestemme innholdet selv. Som utgangspunkt er seremonien religionsnøytral men det er mulig å kombinere uttrykk fra ulike kulturer, tradisjoner og religioner. Minnetale, musikkinnslag, diktlesnig og blomsterhilsner er vanlige innslag i en slik seremoni.

Andre tros- og livssyn

Dersom avdøde var medlem i et trossamfunn føles det ofte riktig å arrangere seremonien i deres regi. Da er det egne rammer for gjennomføringen av seremonien, men ofte kan man gjøre personlige tilpasninger.

Kister og urner

Vi har kister og urner i forskjellige utførelser. Her vises de vi har på lager, men vi bestiller den kisten eller urnen som ønskes.

Kister og urner

Blomster

For mange er blomster til en gravferd viktig. Valg av blomster og farger er med på å sette et personlig preg. Vi har egen blomsterdekoratør med lang erfaring innen sorgbinderi, og er behjelpelig med veiledning når valgene skal tas

Bestill blomster

Musikk

Sang og musikk er en viktig del av seremonien. Det musikalske kan lage en personlig stemning og sette rammer for begravelsen. Vi er behjelpelig med å finne solister, instrumentalt og/eller sangsolist.

 

Program

Det er vanlig å lage et program til seremonien som gir en oversikt over innholdet. Programmet lages personlig til den som har gått bort, og har mange valgmuligheter fra design, farger og oppsett. Det er mulig å sette inn bilde av avdøde eller andre ønskelige motiver.

Minnesamvær

Etter seremonien kan det være godt å samles til et minnesamvær. Samvær med familie og venner, med rom for å dele minner og vise hverandre støtte, kan ha stor betydning i en tung tid. Vi gir informasjon om de mulighetene som finnes i nærheten av der begravelsen finner sted.

 
 
seremonien.jpg
 
 

Etter seremonien

Pårørende får tilsendt en minnebok med bilder fra seremonien, dødsannonsen og sangheftet. Ønsker dere bilder utover dette, avtaler dere med oss på forhånd.


Urnenedsettelse

Ved en bisettelse skal urnenedsettelsen finne sted innen seks måneder etter dødsfallet. Det må bestilles dato og tidspunkt for dette. Dette kan gjøres via oss eller med direkte kontakt til kirkevergekontoret.


Gravminner

Et gravsted å gå til oppleves som godt for de fleste. Vi kan hjelpe til med å velge gravmonument. Vi kan også påføre nytt navn eller pusse opp en eksisterende gravstein. Gjennom vår samarbeidspartner, Silseth Sten AS, leverer vi norskproduserte gravsteiner og tilbehør.

Gravminner

Ved dødsfall

Når et menneske dør, blir livet forandret for mange. For dere som står nærmest blir forandringen størst. I en uoversiktlig og vanskelig situasjon kan vi være til hjelp.

Les mer

 

Offentlige papirer

Dødsfall skal meldes inn til skifteretten/lensmann i kommunen hvor dødsfallet skjedde. Vi kan også være behjelpelig med å sende søknad om gravferdsstønad samt refusjon ved båretransport til NAV.

Les mer